• CDR village øko

    VinAvisen.dk 5 * * * * * Denne rødvin er god. Den er rigtig god. Den hænger vældig flot i munden med sin bløde, runde frugt og fine krydderi - peber, lakrids og urterne fra Rhônedalens bakker. Vinen er lavet på økodruer.

  • cgxfgj

  • nxfgnf

  • hzangh,k

  • Vinavisen.dk:
    Verdens mest plantede druer
    På verdensplan dyrkes der 10.000 druesorter - såvel spisedruer, som sorter til vinfremstilling. Alligevel er hele 33% af det totale vinmarksareal dækket af kun tretten forskellige druesorter.
    Ifølge en ny rapport fra Organisation of Vine & Wine (OIV) - dog baseret på tal fra 2015 - er det en spisedrue, Kyoho, der er mest udbredt. Kyoho, der betyder ”den enorme bjergdrue”, er yderst populær i Japan, Kina og Korea, hvor den nydes presset i cocktails eller som dessert uden skind.
    I alt dækker Kyoho 365.000 hektar af jordens overflade. Druen er dog skarpt fulgt af verdens mest udbredte drue til vinfremstilling, Cabernet Sauvignon, der dyrkes på 340.000 hektar, svarende til 4,5% af det globale vinmarksareal.
    Nedenfor har vi listet de ti mest udbredte druer til vinfremstilling og det antal hektar, som de dækker globalt.

    Druernes topti
    * Cabernet-Sauvignon: 340.000 hektar
    * Merlot: 266.000 hektar
    * Tempranillo: 231.000 hektar
    * Airen: 218.000 hektar
    * Chardonnay: 211.000 hektar
    * Syrah: 190.000 hektar
    * Grenache Noir (eller Garnacha tinta): 163.000 hektar
    * Sauvignon Blanc: 121.000 hektar
    * Pinot Noir (eller Blauerburgunder): 115.000 hektar
    * Ugni Blanc (eller Trebbiano Toscano): 111.000 hektar

  • Hvorfor er nogle vine bitre?

    Vinavisen.dk:

    For det første er der forskel på, hvordan vi mennesker smager. Nogle af os er mere modtagelige for bitterstoffer end andre. Men der er også forskel på vine. Enhver vinmager forsøger at nå frem til en balance imellem moden frugt, syre, sødme, alkohol, kraft og finesse, og en lang række afgørelser undervejs i processen afgør, hvordan vinen bliver.
    Under gæringen gælder det om at udtrække en masse aromastoffer og tanniner. Begge dele er vigtige. Men udtrækkes for mange tanniner, er der en risiko for, at vinen bliver bitter.
    Prøv at vride det sidste ud af en tepose, og smag på det!
    Tanninerne er vigtige for vinens struktur, smag og lagring, og vinmageren vil altid prøve at udtrække de såkaldte "bløde" tanniner.
    Og så skal vi lige tilføje, at der er stor forskel på, hvordan en vin umiddelbart smager i glasset, og hvordan den smager, når den ledsager mad. Et lille bittert bid i vinen kan faktisk være et plus.