05-08-2018

45% mindre risiko for demens

Vinavisen.dk

En 23 år lang undersøgelse

I 23 år har forskere fra University College London fulgt drikkevanerne og det mentale helbred hos 9087 personer - der ved undersøgelsens start var mellem 35 og 55 år. Målet var at kortlægge sammenhængen mellem forbruget af alkohol og udviklingen af demens.
Oplysninger fra hospitalsvæsenet og optegnelser over dødsårsager viste, at 397 af forsøgspersonerne udviklede demens.

45% mindre risiko for demens


Nu har forskerne offentliggjort resultatet af deres mangeårige undersøgelse. Og det viser, at de personer, der ikke drak eller holdt op med at drikke vin, øl og anden alkohol, da de var midaldrende, havde hele 45% højere risiko for at udvikle demens, end de, der i alle årene havde et moderat alkoholforbrug. 
Med et moderat forbrug fulgte forskerne de britiske myndigheders retningslinjer, hvor grænsen går ved 14 genstande om ugen for både mænd og kvinder.
Hos de forsøgspersoner, der drak mere end 14 genstande om ugen, øgedes risikoen for demens til gengæld med 17%.
Man kan læse mere om undersøgelsen i British Medical Journal (BMJ).